Saras stora bak

Hittar bilder

Kategori: Allmänt

Sitter vid Linas dator, den är verkligen slutkörd.
Hittar lite bilder.

Linas kreationer och hennes katt som nog fått makrill.


Tattoo

Kategori: Allmänt

Var och tatuerade mig igår. Den kommer bli så jävla ball. Ska fortsätta med den den 17 maj. Men fi fan vad ont det gjorde.
På kvällen kände man sig helt handikappad i högerarmen, så för förta gången provade jag att borsta tänderna med vänster. Det är helt omöjligt. Man förundras över hur lite kontroll man har över vänstern.
Skurade som fan i bageriet i viken. Det kommer glänsa när vi är färdiga!


Delar av Linas choklad skulptur!






In progress...



På bilden ritar han ut tatueringen, därför inga handskar.

Hörde en historia på radion idag.

- Vad är motsatsen till trädkramare?
- Lönnmördare

Choklad skulptur del 3

Kategori: Bakverk

Helgens bröllops tårta gjord. Blev mycket nöjd. Gjorde jätte många blommor till den, så det blev en del över.
Sitter och funderar på om man ska städa? Eller hoppas på att min sambo ska ta tag i det?
Fick underbara vår känslor när jag körde över söderåsen igår. Vitsipporna stod i full blom som sken så vackert i solen, och bildade ett tjock grönt täcke över hela vägkanten. Jag hade sån lust att bara stanna bilen, skrika ett vår skrik allt vad jag orkar och lägga mig ner i blommorna. Varför gör jag inte det när jag vill?
Imorgon blir det att börja storstäda i Viken. Kan inte hjälpa det, men jag gillar att stor städa. Speciellt när man kommer se resultat.
Imorgon blir det sumba på kvällen, och idag är det tänkt att jag ska träna med mitt wii. UFC traineer. Fick träningsvärk sist, så hoppas på samma resultat idag.
Synd att regnet kom idag, annars hade en cykeltur varit perfekt.


Finish på blommorna
Blanda 50/50 kakaosmör/choklad. Tillsätt kakao färg om det önskas.
Spraya allt fruset. börja men mörk choklad på blommorna, frys och sedan vit choklad med röd färg.
Bladen, börja med vit choklad grön färg, frys, och sedan mörk choklad grön färg.




Såhär blev bröllopstårtan.
Hade dåligt ljus, så bilderna blev mörka.




Träbit i choklad
Temperera vit choklad, blanda mörk choklad att spraya med. Spritsa den vita chokladen i ränder i önskad form, typ en liten plast läda, spraya mörk ovanpå. Upprepa tills tjockleken på träbiten är lagom.
När biten har stelnat, dra den över en varm plåt för att få en jämn yta, skrapa av tills det önskade mönstret är framme.
Avsluta med att torka av rester med papper.


Vad får man om man äter för mycket jäst?
- en bak fylla

Vart hittar man jäst?
- i jäst rik land.

Bara jag som tycker att det är jätte roligt? Haha

Choklad skulptur del 2

Kategori: Bakverk

Efter det dagliga arbetet fortsatte vi med chokladen.
Vi har det väldigt varmt i bageriet på eftermiddagen, så det är inte det lättaste att fixa med choklad då.


Fortsättning på stor chokladblomma.

Använd ett styvt plastark och tryck på smält choklad med en kniv på kanten.
Lyft kniven upp, istället för att dra bort den. Då blir det en finare mitt på bladet.



Lägg plast arken i halva rör och låt stelna. Bladen kommer släppa från plasten när den stelnat.


Börja sätta på två blad i mitten. Fäst med choklad. Kyl spray rekomenderas att sprayas på för att de ska fästa direkt. Fortsätt sedan utåt och luta alla bladen lite åt sidan på samma håll.



Imorgon ska de få lite färg. Slutresultatet kommer då.

Marmor i choklad.

Mixa kakao smör, kakao och röd kakaofärg grovt. Det går även bra utan röd färg.
Tilsätt smält kakaosmör så det blir en massa.
Lägg i en ring och låt stelna.


Dra den stelnade plattan över en varm plåt för att få en jämn yta.
Skrapa av översta lagret försiktigt, för att få fram mönsterna.




Fortsättning ormbunke

Tag bort chokladen från plasten och jämna till kanterna med en varm sked. Den kan du värna med en värmepistol.



Forts. kommer.



- Varför får bagaren så fina barn?
- Han har rent mjöl i påsen!



Vi älskar att skapa av livets goda!
Att vi kan dela med oss av det, är ännu bättre!

Att göra en chokladskulptur (del 1)

Kategori: Bakverk

Idag började jag med blommor till bröllopstårtan, och Lina fortsatte med sin choklad skulptur.
Lägger upp lite bilder och tips idag och framöver.

Ormbunke
Skär ut mallar från en kartong som är 1 mm tjock.
Lägg den ovanpå ett styvt plastark.



Använd riktig choklad och temperera den. Den går inte sönder lika lätt som non-temp och smakar dessutom mycket bättre. Hittade ett jätte bra diagram gällande temperering i en bok. Lägger upp det imorgon.



Stryk ut chokladen över dom utskurna hålen i kartongen, lyft bort kartongen och klipp till plastarken så de får plats i en halv cylinderform, chokladen skall ligga uppåt. Det går att använda i princip vad som helst.
Ställ svalt för att stelna.


Forts. på ormbunkarna kommer imorgon.

Callor
Blanda en modelleringsmassa.
600 g smält non temp. Vit eller mörk går lika bra.
400 g glukos.
Blanda till en jämn massa.

Rulla ut pinnar med ett tunnare avslut på ena änden. Lägg svalt.



Kavla ut massan, och skär ut hjärtformade bitar.



Dra en sked längs med kanten på "hjärtat" för att få tunna kanter.
Lägg sedan pinnens smala ände på "hjärtat"




Rulla först höger siga över pinnen som en strut. och lägg sedan över vänster sida.



Vik sedan ut ytterkanterna för att få en mer levande effekt.


forts. imorgon...

Jätteblomma
Gjut ihop en kula. Har man bara halva skal att gjuta, lägger man dem en liten stund på en varm plåt, så det smälter i botten, för att sedan sätta ihop dem.



Rulla en ring av modelleringsmassan och lägg den på toppen. Rulla sedan en som ska sitta mitt på kulan.
Gjut en liten fot till kulan. Det spelar ingen roll hur den ser ut, den är bara ett hjälpmedel att hålla i. Den ska bort när blomman är färdig.


forts. imorgon..

Stommen
Stommen kan vara precis vad som helst. En kula, en cylinder eller en egengjord modell.
Rekomenderar att man inte helgjuter stommen. Utan bara ett tjockare skal. Den kommer väga bly annars.

Till egen gjord form. Använd en tunnare kartong som är glansig och böjbar.
Skär ut önskad form, och tejpa ihop rejält. gör ett litet hål i botten som man kan fylla chokladen i.
Plasta in hela i gladpack, tejpen kommer inte hålla tätt.

 
forts. imorgon.
Hoppas ni följer hela processen.
Alla resultaten kommer bli överraskande.

Strömlöst..

Kategori: Allmänt



Världens sötaste bakelser från mässan i paris, med en liten sammats kudde ovanpå.
Och häftiga chokladträd. Dock var det många som trodde att dem fick gå och äta på dem.




Igår stängde dom av strömmen i viken i bageriet. Vi hade kransar i ugnen och jäsen, så det var bara att slänga det. Det finns inget man kan göra utan ström.
Städade bilarna hela dagen. Fy fan vad skitiga dom var, skurade som en idiot. Tränade sumba på kvällen. Det kändes verkligen att man hade skurat hela dagen.
Var så grymt trött hela dagen. Det känns att man behöver lite ledighet snart.

Satt och kollade i Stephane Leroux chokladbok idag.
Bilderna på hur man gör är så ingående att man inte behöver kunna franska för att förstå dem.
Verkligen en inspirationskälla. Bara att börja skapa.

Vi hade tagit en katalog från paris från ett företag som sälher olika typer av konditor utrusning. som bl. annat, choklad formar, olika typer av flexiplan formar, färger, smaker och så mycket mer.
Att kolla i den kataligen är för oss farligt. Vi vill beställa halva katalogen.




Underbart skyltfönster. Så kreativt och inbjudande.
Det är sånt här man vill ha i skyltningen, men man tar sig för lite tid.



Denna skulpturen i porslin fanns också i katalogen. Love it!
Det är ett måste att ha denna i hemmet i framtiden!
Det fanns också g-klav, jordgubb och andra föremål i samma röda färg.

Lugn och ro!

Kategori: Bakverk

Har varit en väldigt lugn vecka efter påsk.
Höll en kurs i torsdags. Gick mycket bra. Dom fick göra varisin choklad korg och skål. En ros i choklad och en calla i choklad. Choklad blad och jordgubbar i choklad. Många korgar sprack när det var dags att ta loss dem, men dom flesta hade en som klarade sig.
Idag fick vi finbesök av gräddbullemakerskan från gräddbullerian. Mycket trevligt. :D
Hade en beställning på en tårta som "tummen", det teckande figuren. En mycket söt men ful figur.
Nästa vecka är det dags att göra choklad blommor till bröllopstårtan, och Lina ska jobba med sin choklad skulptur som hon ska använda i höst till OS.
Kom på mig själv när jag kör bil, att när jag behöver komma upp i fart snabbt, lutar jag mig framåt i bilen varje gång jag växlat. Som om det skulle hjälpa. Haha
Snart dags att rensa ut ur viken. Vi har ingen aning om vart vi ska göra av alla grejerna, men det kommer vi nog på. :D
Hittade lite äldre bilder på datorn.
detta är en jul då jag blev lämnad med 10 liter lussedeg att göra lussekatter.
10 liter är ungefär 50 kg.,
Studenttårta.
En sån klant jag är, lyckades jag med detta. Blå karamellfärg.
Våra hemma kokta karameller.
Yoda i prinsesstårta. Lite läskig, men ändå ball.
-Vad gjorde bagaren i fängelset?
- Han smet.
- Vilket håll?
- Bakvägen.

Lina har en märklig frukt!

Kategori: Allmänt

Åt påskmiddag hos Lina igår. Den bestod av:
sill, lax, makrill, ägg, bröd som vi köpt i affären(när vi faktiskt kan baka själv), räkor, majskolvar och röda pölser(!)
På torsdag åker jag till Åstorp och håller kurs. Det kommer nog gå jätte bra.

Efter middagen åkte jag hem och målade detta. Upptäckte dock att jag inte hade fler dukar att måla på, så jag stal Linas idag. Hon målar ju ändå inte på dem.



Lina påstår att detta är en frukt. Men jag vetifan. Vill inte äta den iallafall.


Detta händer om man sätter sin choklad i solen.




Såhär blev vår tv kombination med fel luckor. Tjusigt ändå. :D


Vilken parkering ställer bagaren sin bil på?
-jäst parkeringen.


Varför sitter inte bagaren ner?
-han har bakverk!

Idag firar vi!

Kategori: Allmänt

Idag blir det firande med påskmiddag hos Lina att påsken är över. :D
Hade en mycket trevlig lördag kväll med alla tjejer.
Hittade bara världens mest obekväma skor att ha på mig på kvällen. Jävla skönt var det att när man väl gick ut i stan, hittade man kanonbra platser att sitta på. :D
Slösade bort hela söndagen till att kolla på tv. Man sitter och säger att det inte finns ett skit att glo på, när man trots allt har över femtio kanaler. Kan ju verkligen säga i-lands problem. Så därför kallar jag det att slösa bort dagen till något man inte ens uppskattar.
Vi slutade jobba tidigt idag, så skönt.
Men jag har fortfarande så mycket ideer jag ville göra till påsk så jag nästan får lite ångest. Det tar vi till nästa år istället.
Ny vecka, nya tag och framför allt: Nya ideer!

En tavla jag målat till Elina. Hoppas du gillar den!


Håller på att måla till min sambo, men är inte klar.

Bakelser sen förra julen




Hetsiga påsk!

Kategori: Allmänt

Dagarna innan påsk har varit sjukt hetsiga.
Men nästa vecka komer lugnet.
Dumma som vi var, hade vi ställt våra choklad kaniner i en vagn, bredvid ett fönster.
När det fina vädret kom på onsdagen, smälte dem. :(
Säsongens första bröllopstårta idag. Det var Lina som fick göra den. Och nu trillar dem in.
Nu har det kommit ut vilka dem nya ägarna som ska ta över bageriet i viken efter oss.
Ett ugnt par. Killen tävlade i SM unga bagare i år. Det blir nog jätte bra.
Blev stannad av polisen i fredags på väg till jobb. Dom körde bakom mig en stund, innan dem slog på blåljuet så att jag skulle stanna. Sjätte gången nu sedan i somras jag blir stannad. Börjar bli van vid att blåsa.
Trodde att jag skulle missa tjejkväll hos Lina och Elina ikväll. Men allt löste sig ändå, och jag får vara ledig imorgon.
Linas lilla katt fick fyra bebisar i natt, tre vita och en randig. Söta men läskiga.
Dags att köra ut och se om ngt har öppet idag, så man kan handla mat.

Min fina hatt!

Min älskade ninja!

Massor att göra!

Kategori: Bakverk

Har haft så mycket som skulle göras idag, att jag inte fått gjort ett skit.
Det blir en dålig effekt.
Vi gjorde färdigt våra praliner, gud vad stolt jag blir över oss.
Jobbade i viken i morse, tabbade mig med kavringen och fick inte ut dem ur formen (12 bröd har vi i en form)
den väger bly btw.
Blev stannad av polisen på kontroll på vägen till ekeby.
Det är femte gången jag blir stannad av polisen sedan i somras!
Givetvis var det ena halvljuset på bilen pajat nyligen, fick påpekande om det.
Jag och Lina pratade om framtiden i bageriet, vi kommer ha så kul!
Några veckor kvar, sen ska vi bara vara i ett bageri. (förutom när Lina åker till frankrike och jobbar)
Det kommer bli en stor förändring när man återigen kommer känna full kontroll på jobb.
Slut på negativ energi!
Banken i ekeby fyller 120 år! och det firar dem med att bjuda på våra tårtor. En hel del idag och en hel del imorgon. Grattis banken!

Våra påsk praliner

Choklad choklad

Kategori: Bakverk


Fick sovmorgon idag, gick upp 06.00.
Hade en heldag planerad med choklad kaniner och praliner.
Hade planerat att jag skulle väcka och skrämma Lina när jag kom till bageriet.
Hon kände nog på sig vad jag planerade, för när jag kom, stod hon innanför dörren och väntade på mig.
jag höll på att skita ner mig, jevla Lina!
Jag ville ha alla tokiga färger på choklad äggen och kaninerna. Dock såg den röda färgen precis ut som blod.
Kaninerna såg mer misshandlade ut än tjusiga, så det blev grön rock på dem, som en cirkus direktör.
Till pralinerna kokade vi, lakris karamell, hallon ganache, passion ganache karamell och pralinee tryffel. Allt var så satans gott så det var helt omöjligt att låta bli att äta mängder.
Pralinerna får ligga kvar i sina formar och stelna tills imorgon och då får vi se våra underverk.






Det här var cirkusdirektören. Lite fin justeringar, sedan är han klar.



Lina fyller kaninerna. (Hon har en choklad gudinna på armen, inte färdig än)


Chokladkaniner och ägg





Och lite av våra påskfigurer i marsipan. Dumt av mig att inte ta en bild innan vi packade dem, jag vet.



Och bilder från serveringen i Ekeby, med Linas fantastiska samling av gamla plåtburkar.


Pepparkakståg från julas som Lina gjort.

Nu är det vår!

Kategori: Allmänt

Våren har kommit, det är underbart!
Nu har det börjats med att göra påskgodis på jobb.
Hårda karameller och choklad kaniner.
I onsdags var det SM unga bagare i göteborg. Vi körde dit för att kolla, men hade problem för att hitta en parkering, men till slut.
När vi väl ställt bilen, hittade vi inte till nordstan. Vi stannade en man på cykel och frågade vägen.
Han började med att skratta, förstod att vi var helt fel ute.
Men vi kom dit!
Får ju också gratulera vinnaren till SM, hennes skådebröd var underbart vackert.
När hon fick pris, utstrålade hon en sån lycka som är helt underbar att se!
Var även i kristianstad på en kurs härom veckan. Mycket handlade om hur man ska fungera i ett lag, och hur en enda negativ själ kan påverka ett helt lag. Det har man fått uppleva i verkligheten väldigt mycket. Men man behövde höra hur vanligt det är.
Köpte en liten hatt på ett diadem  i göteborg(Så liten att den passar katten) Otroligt fin!
Fick beställning på bröllops tårta, där jag fick göra vad jag ville.
Nu jävlar ska jag göra ngt utöver det vaniga. Såpass att jag inponerar mig själv.
Köpte tv bänk på IKEA. Tusen olika kartonger till en kombination. Luckorna för sig, och skåpen för sig. Det resulterade i att vi lyckades ta två av luckorna vita, och resten svarta. Men det blev tjusigt ändå. ;D
Imorgon är det påsk godis på shemat. Och gud vad man provsmakar mycket. Nu blir tandläkaren inte glad.
Beställde tid till en ny gaddning, den 24 april blev det! Kommer bli så fett!
En svamp i choklad Lina har gjort.
Min tattoo på utsidan av armen.
Min cupcake tavla jag målat-
Min vackra cupcake cykel :D